Bedrijf

Bouwbedrijf Vonder met de handelsnaam B+V bouw  gevestigd in Ommen en Zwolle is een degelijk aannemingsbedrijf met een bouwgeschiedenis van ruim vijftig jaar. De tien medewerkers hebben gemiddeld zo'n twintig jaar allround bouwervaring,  van het kleinste klusje tot de grootste villa, van bedrijfshallen en kantoren tot scholen en agrarische gebouwen. Van nieuwbouw, verbouw tot renovatie en restauratie.

 

Geschiedenis

Even een stukje geschiedenis, bouwbedrijf Vonder is de voortzetting van aannemersbedrijf Aan het Rot  en Bimo Bouw Ommen.  Aannemersbedrijf Aan het Rot dateert al vanaf 1924 en Bimo Bouw vestigde zich in 1960 in Ommen.  In 1992 is Bimo Bouw Ommen verder gegaan onder de naam B+V Bouw. In 1994 is aannemersbedrijf Aan het Rot overgenomen door B+V Bouw zodat er al met al een bouwgeschiedenis bij bouwbedrijf Vonder is van rond de 90 jaar.
 
Ontzorgen van ontwerp tot oplevering
Wij zijn gewend onze opdrachtgevers te ontzorgen van aankoop en  bouwontwerp tot na de realisatie van het bouwwerk,  zo adviseren en begeleiden  wij geregeld opdrachtgevers bij de aankoop van onroerend goed. Samen met u kijken we naar een passend kavel, woning, boerderij, kantoor of bedrijfspand.   Is de juiste locatie gevonden dan worden er door bouwbedrijf Vonder in overleg met u  schetsontwerpen gemaakt waarbij gekeken word naar de uitstraling, zichtlijnen, bezonning en dergelijke met de daarbij horende financiële open begroting zodat u weet wat er gerealiseerd kan worden met het beschikbare budget  en hier op gestuurd kan worden.
 
Duurzaam
Op het gebied van duurzaam bouwen heeft bouwbedrijf Vonder  een voortrekkers rol.
In de jaren negentig heeft bouwbedrijf Vonder de eerste duurzame woningen helpen ontwikkelen en deze vervolgens gebouwd met duurzame materialen, hoge isolatie waarden  en energie besparende voorzieningen als zonneboilers. Momenteel voorzien wij veel woningen en bedrijfspanden van zonnepanelen en aardwarmte.
 
Renovatie en restauratie
In de renovatie en restauratie hebben wij ruime ervaring,  voor onze vakmensen  is  het restaureren en terugbrengen in stijl van herenhuizen, villa’s  boerderijen en landgoederen dagelijks werk. De vakmensen van Bouwbedrijf Vonder restaureren  en maken zelf nog steeds eiken houten gebinten.
Bouwbedrijf Vonder  werkt veel met traditionele, natuurlijke materialen zoals hout en steen. Wilt u echter geen onderhoud, dan kunnen wij vervangende materialen gebruiken die sprekend lijken op de natuurlijke materialen.  

Eigenwerkzaamheden
Wilt u zelf een deel van de werkzaamheden uitvoeren, dan stellen wij ons flexibel op, in goed overleg is veel te realiseren. Wij zijn niet altijd de goedkoopste, maar wij hebben wel één van de beste prijs-kwaliteit verhouding.
 
Garantie regelingen
B+V bouw is aangesloten bij Bouwend Nederland en als erkend leerbedrijf bij Fundeon.
Op financieel gebied is B+V Bouw een sterke partner die geen bank nodig heeft en zodoende ook garantie instituten als bouwgarant overbodig zijn.  Mocht u toch een externe garantie willen dan kunnen we dit uiteraard regelen.
Bent u nog niet overtuigd, kom dan langs prik een klant uit ons fotoboek neem vervolgens contact met  deze klant op, deze zal vertellen hoe wij werken en u overtuigen.