Duurzaam

Bouwbedrijf Vonder heeft jarenlange ervaring in de bouw. We zijn met materiaal en continu├»teit goed in balans en bij de tijd om vervolgens effici├źnt en bewust onze basiskracht aan te wenden. We maken duurzame producten van kwaliteitsmaterialen in overeenstemming met de opdrachtgever. Deze basiskracht komt voort uit de heersende ambitie en overtuiging om de zaken tot in detail en stijl te uit te werken. Duurzaam bouwen is daarom voor ons de hoofdzaak en samenhang tussen milieu, opdrachtgever en aannemer. We gebruiken daarvoor duurzame producten voor garantie van optimale kwaliteit.

 

Duurzaam bouwen houdt in dat uw woning kwalitatief hoogwaardig wordt gebouwd. Dit mede door materiaal keuzes en kennis van onze vakmensen. We zorgen voor een gezond binnenmilieu doormiddel van goede ventilatie. Zo kunnen we vocht, schimmel en ophoping van schadelijke stoffen voorkomen. Ook het duurzaam slopen is een proces waarmee de vrijgekomen materialen na de sloop weer opnieuw te (her)gebruiken. Verantwoord watergebruik voorkomt dat grondstoffen voor bouwmaterialen uitgeput worden.


Door stijgende energieprijzen bij duurzaam bouwen wordt dit ook wel milieubewust of ecologisch bouwen genoemd. Ten einde het milieu zo min mogelijk te belasten stellen de rijksoverheid en de gemeenten steeds strengere eisen aan bouwwerken. Daarbij kunnen we denken aan regelgeving met betrekking tot energieverbruik, bouwmethoden, toepassing van materialen, afvalverwerking, etc. In overeenstemming met de opdrachtgever is het ons streven een woning of bedrijfspand met zo laag mogelijke onderhouds- en energiekosten te realiseren.

Duurzame toepassingen:
Hoogwaardige vloerisolatie
Hoogwaardige wandisolatie
Hoogwaardige dakisolatie
Vloerverwarming als hoofdverwarming
Wandverwarming
Gebalanceerde mechanische ventilatie met warmte terugwinning (WTW)
Waterbesparende maatregelen
Opvangen van regenwater
Toepassing van een douche WTW en waterbesparende kranen